Lohärads IF

Referat: IFK Lidingö P00:U - Lohärads IF

Nu var vi tillbaka i den fina Vinnarhallen Bosön på Lidingö. Den här gången skulle vi möta duktiga Lidingö P00:U.

Vi spelade 4-4-2, och när Lidingö hade bollen på sin planhalva så skulle vi backa hem till halva plan. Vi ville testa och se hur det fungerade.

Efter ca 8 minuter fick vi hörna från höger som Jocke lade, Lidingö rensade. Men som tur för oss så rensade de till Anton som tog emot den och sköt utifrån i mål. Snyggt avslut av Anton. Målet kändes inte helt rättvist, Lidingö var det bättre laget. Vi hade svårt att följa med i anfall med hela laget, vi blev ganska långa. Lidingö rullade bollen mycket bra, de hade många snabba fötter. De var heller inte rädda att gå in i närkamperna trots att flera av deras killar var kortare än Lang. Vi däremot blev osäkra hur hårt vi kunde gå in i närkampen. Vi hade några farligheter framåt som tyvärr Simon, Max och Lang missade. Vi gick till halvtid med en 1-0 ledning, men Lidingö hade spelat boll bättre än oss.

I andra halvlek skulle vi sätta press på bollhållaren direkt. Samt spela 3-4-3, vi började med bra fart och pressade tillbaka Lidingö. Efter några minuter var det en vuxen man på plan som undrade vem som var hemmalag??!! Han hojtade om att de hade bokat halva plan??!! (Efteråt visade det sig att detta rugby gäng hade fel. Tiden var Lidingös.) Men vem tjafsar med stora balla rugby killar!!

Så vi fortsatte matchen på en 1/2 11-manna plan och spelade 9-manna istället. Och det var inte bra för oss. Vi blev utspelade under de första 7-8 minuterna, det var bara ett lag på plan och det var inte vi. Lidingö gjorde både 1-1, och de gjorde även mål nr 2 och 3. Det ena var på straff efter ett onödigt misstag i försvaret. De ville mer än oss. Det kändes hopplöst när vi låg under med 1-3.

Men vi började bli starkare, vinna flera närkamper och framför allt skapa mer. Men detta utan att spela bra! Ralle slog en underbar passning från sin mittback position i djupet till vindsnabba Max som snyggt satte den i krysset. Vilken pass och vilket avslut, toppklass på båda. Anton kvitterade med ett snyggt avslut, snygg passning från Kalle. Nu stod det 3-3.

Samme slår en passning från sin vänster back plats i mitten av deras backlinje, där Max kommer och suger tag i bollen och rundar deras målvakt. Nu är det vi som leder :) Vi hann även med ett mål till. Kalle skjuter (alldeles för lite, du har ett tungt bra skott, utnyttja det oftare), Max tar returen och skjuter i stolpen, Max är där igen och sätter den. YES, vi hämtade upp 1-3 till 5-3....

Totalt sett är inte vårt spel bra, men vi vinner ändå. Lidingö spelar en snabb och bra fotboll, de rullar bollen på ett mycket bra sätt. Även om de är små i växten så är de ändå stora på plan. Men det var mycket starkt att hämta upp ett underläge med två mål och sedan vinna med två mål, det var bra gjort.

Över lag var det ingen i vårt lag som höjde sig mot normalt, snarare är det många fler som måste höja sig för att komma upp i normal bra nivå. Vi vågar inte äga bollen, vi verkar ibland rädda.

Men är det en spelare som skall tas fram idag, så är det Max. Det är underbart att ha en kille som är så effektiv på sina lägen.

Vi tackar Lidingö och domare för en mycket trevlig match.
FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!